Gør køkkenet til dit eget med en bordplade i eg

Der er ikke noget, som kan opfriske et køkkens udseende, som en smuk bordplade i eg. Bordpladen er den overflade der arbejdes på og er derfor definerende for både køkkenets funktionalitet, men særligt det æstetiske udtryk.

Der findes mange forskellige materialer, men hvis du vælger en egetræsplade, vil du ikke fortryde det. Den er for det første slidstærkt og derfor en plade, der holder i mange år. Samtidig er det simple, lyse træ en elegant tilføjelse til dit køkken.

Når du vælger en bordplade i eg, findes der et væld af kantprofiler, som er med til, at køkkenet får sit eget udtryk. Herunder kan du læse om de forskellige kanter, og hvilken type, der vælger dem.

 

Skarp kant

Den skarpe kant er for den ordentlige og traditionelle. Med den skarpe kant, får du rene linjer i køkkenet. Som oftest har skabe, skuffer og maskiner samme skarpe firkantede udseende, og bordpladen i eg vil derfor understøtte og strømligne hele køkkenet. Det er rart for øjet at se rene linjer og former, så hvis det er noget for dig, så skal du vælge den skarpe kant i hjørnet.

 

Rund kant

Den runde kant er for den blide og naturlige. Hvis du i stedet har lyst til at bryde de skarpe kanter og skabe et blødere flow i dit køkken, skal du i stedet vælge en rund kant. Du kan selv vælge buens omfang, om det kun er halvrund eller helrund. En borplade i eg er særligt flot med den runde kant, fordi sætter fokus på de naturlige, organiske kurver ved træet.

 

Skrå kant

Den skrå kant er for den eksperimenterende og moderne. Vil du gerne have et nutidigt og anderledes udtryk i dit køkken, kan du vælge en skrå kantprofil. Kanten er som resten af køkkenet en skarp linje – dog på skrå. Skævheden skiller sig ud og er en unik tilføjelse til dit køkken. Det vil være en anden dimension af linjer og kanter, som gør køkkenet til et samtalemene når familie og venner kommer til middag.

 

Design din egen borplade i eg

Der findes altså et væld af muligheder, og det har ikke blot betydning for udseendet af dit køkken, men siger noget om, hvilken type du er. Derfor er det vigtigt at kunne tilpasse sin bordplade i eg. Både i materiale, tykkelse, kantprofil og overfladebehandling, så den får præcis det udtryk, som du ønsker.

Hvis du gerne vil designe din egen bordplade online, kan du læse mere om de mange muligheder, der er for en bordplade i eg.